Wat zit er in mijn toilettas?

Ik geef het toe: travel light is nooit mijn ding geweest. Ik heb altijd te veel bij en ben altijd bang om iets te vergeten dat ik toch nodig zal hebben. Toch doe ik mijn best om zo min mogelijk mee te nemen en me te focussen op wat echt belangrijk is. 

Benieuwd wat ik elke dag gebruik en overal mee naartoe neem? 

 

Gezichtsverzorging

Om mijn gezicht te verzorgen zorg ik ervoor dat ik alle stappen van de layeringmethode zeker bij me heb:

1) make-up verwijderaar: zelfgemaakt op basis van olie en hydrolaat

2) zeep: ik kies voor de calendula zeep

3) toner: zelfgemaakt van hydrolaat en appelazijn

4) olie en/of dagcrème: de olie is zowel voor overdag als ‘s avonds, maar op dit moment gebruik ik overdag mijn zelfgemaakte dagcrème en ‘s avonds een plantaardige olie. Deze olie kan je ook ineens gebruiken als bodylotion. Win-win dus. Ik heb mijn olie zelf samengesteld: druivenpitolie met een beetje wortelmaceraat (voor een bruin tintje) en essentiële olie van tea tree

5) oogcontourroller: een zelfgemaakte roller om mijn oogcontour extra te voeden

 

 

Hygiëne 

Ik gebruik geen wattenschijfjes meer, alleen nog de pancakes: de zachtste, wasbare wattenschijfjes. Als ik ergens naartoe ga, neem ik er 2 mee. Na gebruik spoel ik ze goed met water, ik wrijf er wat zeep over en dan laat ik ze drogen.

Ik neem ook mijn twee last swabs mee: een oorstokje en een wattenstaafje om make-up bij te werken.

Mijn tanden poets ik met een bamboe tandenborstel. Ik gebruik geen tandpasta uit de winkel maar ik neem mijn tandenpoetstabletten mee. Ze zijn super handig in gebruik en nemen niet veel plaats in. Je hebt zelfs geen water nodig, alleen om achteraf je mond te spoelen.

 

Make-up 

Mijn make-up-essentials van ZAO: Ik gebruik het mineraal poeder, de mascara en de eyeliner en het wenkbrauwpoeder. Bij een leuke gelegenheid waarbij ik niet continu een mondmasker hoef op te zetten, gebruik ik ook de lip ink, mijn absolute favoriet voor de lippen!

Essentiële oliën

Ik neem ook altijd enkele essentiële oliën mee voor kleine kwaaltjes. Ik gebruik ze nooit puur maar ik verdun ze altijd in een plantaardige olie.

pepermunt: tegen hoofdpijn / migraine 

tea tree tegen puistjes / aanvallen van eczeem

eucalyptus: in combinatie met pepermunt een echte redder bij mijn allergie (hooikoorts, stof...)

wintergreen: tegen (spier)pijn